ИНДУСТРИАЛНИ ВРАТИ

ИНДУСТРИАЛНИ СЕКЦИОННИ ВРАТИ

Секционните врати се отварят вертикално и по този начин осигуряват допълнително място пред и зад вратата. Секциите на вратата се прибират близо до тавана, вертикално над отвора или по продължение на покрива. Секционните врати от серия 50 от стомана, комбинация от стомана и алуминий или от алуминий впечатляват с уникално широкия асортимент, топ дизайна и сертифицираната безопасност. Секционните врати Compact подреждат отделните ламели вертикално една върху друга непосредствено зад щурца. Минималната дълбочина на вграждане е голямо предимство при халета с прозрачни куполи, остъклени покриви и фасади.

Понякога вратите допринасят значително за визията на търговските сгради. Също така те крият огромен потенциал за икономия на енергия – Информация относно амортизацията и допълнителното оборудване ще намерите в разработения от Hörmann компас за енергоспестяване.

РОЛЕТНИ ВРАТИ

Благодарение на гениално опростената си конструкция от само няколко компонента ролетните врати и ролетните решетки на Hörmann от алуминий и стомана са изключително рентабилни. Те се доказват непрекъснато при ежедневна експлоатация. Ролетните врати и решетки почти не заемат място над отвора на вратата. Те се намотават компактно зад щурца. Така не се губи ценна площ от халето встрани и в близост до тавана.

Високата степен на специализация в производството на ролетни врати и ролетни решетки Hörmann надхвърля значително обикновените стандарти. За нашия високо производителен екип реализирането на специални решения е ежедневие.

С компактната си конструкция, изискваща максимум 335 мм щурц, съответно монтажна дълбочина ролетната решетка RollMatic е особено подходяща за затваряне на малки магазини с ограничено място.

Бързо движещи се врати

Бързо движещи се врати – със стандартно включено управление с честотен преобразувател

Бързо движещите се врати на Hörmann се прилагат като вътрешни и външни врати за оптимизиране на транспортния поток, подобряване на климата в помещението и пестене на енергия. Асортиментът на Hörmann включва вертикално и хоризонтално отварящи се, прозрачни врати с гъвкаво платно, също и в комбинация със секционни и ролетни врати, както и с мощните и лесни за поддръжка врати със спираловиден механизъм и гладки алуминиеви профили.

ТОВАРО-РАЗТОВАРНА ТЕХНИКА

товаро-разтоварни рампи

Екологичността и качеството вървят ръка за ръка. Товаро-разтоварните рампи трябва да издържат на тежкото ежедневно натоварване. Ето защо всички компоненти се произвеждат от висококачествени материали.
Конструкцията на всички товаро-разтоварни рампи отговаря на EN 1398 и е оразмерена в широки граници по отношение на допустимото натоварване.

Изключително стабилни плоски анкери, вентилационни отвори в периферния винкел и завинтващи се регулиращи винкели гарантират надеждно анкериране към сградата, едно от най-важните условия за гарантиране на дълъг период на експлоатация.

Гъвкави уплътнения за врата
Уплътненията за врата тип платнище, предлагани от Hörmann, се нагаждат към различни размери камиони и поради това са универсално приложими. Те се доставят в разнообразни варианти като модел на нивото на рампата
или модел на нивото на платното и по тази причина могат да се оразмерят оптимално за повечето ситуации. Висококачествените горни и странични платнища, монтирани към поцинкована, потъваща навътре стоманена рамка, представляват стабилна, гъвкава и здрава конструкция. С цел лесно монтиране платнищата и частите на рамката се произвеждат като отделни елементи, които се фиксират чрез завинтване. Поради това и подмяната им е безпроблемна и не струва скъпо.
товарни шлюзове

При товарен шлюз товаро-разтоварната рампа се монтира директно пред халето. Така отворът на халето може да се затвори енергийно ефективно с индустриална врата.
За товарните шлюзове на Hörmann може да бъде предоставена още на етап оферта информация за статиката на съответния тип, в която са дефинирани данните за максимално допустимото натоварване от вятър и сняг.

С помощта на регулиращи се крака могат лесно да се изравняват евентуални неравности по пода.

СЪВМЕСТИМИ системи за управление

При Hörmann всичко необходимо за управленията за врати и за товаро-разтоварни рампи, от разработването до производството, е от един производител и оптимално съгласувано. Така печелите от единната концепция за обслужване със стандартизирани размери на корпусите и еднакви комплекти кабели при товаро-разтоварните рампи и управленията за врата.

Друго предимство: Ако управлението на товаро-разтоварната рампа се позиционира под управлението за вратата, двете управления могат да се съединят в компактен блок.

СИСТЕМИ ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

Автоматични боларди

Автоматичните боларди се предлагат в три модела. С вградено електромеханично задвижване за средна и във варианта с вградено хидравлично задвижване за висока честота на използване. Изключително висока защита предлага автоматичният болард RI-H с подсилен материал на цилиндъра.

Полуавтоматични боларди

С вграден газов амортисьор полуавтоматичните боларди са подходящи за ниска честота на използване. За инсталирането им не е необходима електрическа връзка. Болардът се спуска с ръчно натискане надолу, докато вграденият газов амортисьор го издига автоматично.

Лягащи на земята боларди

При изключително ниска честота на използване от около 2 движения дневно се препоръчват лягащите на земята боларди, които се монтират на земята и могат да се свалят до легнало положение без инструмент. Затвореният цокъл гарантира, че дори и при легнал болард няма да е налице отвор в земята.

Фиксирани боларди

Фиксираните боларди с подова плоча изглеждат идентично на автоматичните и полуавтоматичните боларди. Цилиндрите могат да се демонтират при наличие на повреди. Като базов модел с добро съотношение цена/качество са подходящи фиксираните боларди с анкери. За изключително голяма защита се препоръчват фиксираните боларди RI-FF с усилен материал на цилиндъра и усилено фиксиране към земята.

Боларди от серията High Security

Болардите High Security Line са подходящи за надеждна защита на чувствителни области. Те се предлагат в автоматичен, лягащ на земята и фиксиран модел и са сертифицирани след провеждане на тестове с удар или отговарят на съответните изисквания по отношение на сигурността. Цилиндрите на моделите High Security Line изглеждат идентично на цилиндрите на моделите Security Line.

Роуд блокери

За по-голяма сигурност при входове и изходи с ширина до 6 метра се препоръчва използването на роуд блокери. Те се предлагат във вариантите Road Blocker 500 с височина 500 мм, съответно 1000 мм при Road Blocker 1000. Road Blocker 500 SF е подходящ за монтаж върху готова подова настилка, тъй като не са необходими изкопни работи.

Бариери с повдигащо се рамо

Контролиран вход и изход при ширина до 10 метра осигуряват бариерите с повдигащо се рамо. Те са подходящи при висока честота на ползване и отговарят на високи изисквания по отношение на сигурността.

Прегради с шипове

Преградите с шипове осигуряват контролирано преминаване в едната посока и същевременно предотвратяват преминаването в противоположната посока. Докато вариантът Tyre Killer M е подходящ за средна честота на ползване, вариантът Tyre Killer H се прилага при висока честота.

ЗАХРАНВАЩИ СТАНЦИИ

Надземни захранващи станции

Захранване при издигнат над земята корпус. При надземните захранващи станции корпусът за свързване на кабелите и маркучите е издигнат над земята за времето на ползването. Връзките за електричество, вода, сгъстен въздух или телефон се конфигурират и инсталират индивидуално.

  • Автоматично издигане чрез вграден газов амортисьор и ръчно спускане чрез натискане надолу
  • Заключване с брава на капака
  • Подходящи за приложение на закрито и на открито
Подземни захранващи станции

Захранване при затворен капак. При подземните захранващи станции капакът се отваря за свързване на кабелите и маркучите и след това се затваря за времето на ползването. Връзките за електричество, вода, сгъстен въздух или телефон се конфигурират и инсталират индивидуално.

  • Автоматично отваряне чрез вграден газов амортисьор и ръчно затваряне чрез натискане надолу
  • Ъгъл на отваряне 90°
  • Прокарване на кабелите в капака
  • Заключване с брава на капака
  • Подходящи за приложение на закрито и на открито

Повече информация за други модели, размери, цветове, покрития и цени можете да получите по телефона, използвайки формата ни за запитване или най-добре – заповядайте в някой от нашите офиси, където ще получите компетентна консултация на място от нашите специалисти.

*Всички цени са с включен ДДС и не включват монтаж.