ПОЖАРОУСТОЙЧИВИ ВРАТИ

Пожароустойчиви плъзгащи се врати

За всички зони в рамките на обекта Hörmann предлага надеждни, съобразени с експлоатацията и рисковете в зависимост от пожарното натоварване плъзгащи се врати с 1 и с 2 крила. Пожароустойчивите конструкции са тествани съгласно DIN 4102, текущо проверявани за качество от Службата за изпитване на материали Брауншвайг и допуснати от института DIBt.
Пожароустойчивите плъзгащи се врати с димозащита за безопасни маршрути за евакуация са тествани допълнително и съгласно DIN 18095. Те се препоръчват за всички зони с голяма честота на преминаване, където в случай на пожар е необходимо хората да се предпазят от разпространението на опасните за живота димни газове.
За бързото преминаване пеша и с колички за багаж или малки транспортни колички пожароустойчивите плъзгащи се врати се предлагат с вградена/евакуационна врата. От съображения за противопожарна защита вградените/евакуационните врати са принципно оборудвани с горни автомати за врата с направляваща релса.

Алуминиева автоматична плъзгаща се врата T30

 

С автоматичната плъзгаща се врата T30 разширявате творческите си възможности. Обединете комфорта и прозрачността на изцяло остъклената автоматична плъзгаща се врата с изискванията за противопожарна защита.

Пожарозащита – мин. 30 минути. Димозащита само с автомат за затваряне и долен механизъм за затваряне. Шумоизолация от 37 до 44 dB, в зависимост от долния механизъм за затваряне

Стоманени пожароустойчиви и димозащитни елементи Т60 и T90 / F90

Новите стоманени елементи от тръбна рамка са с клас на пожароустойчивост T90 и F90 и като опция с димозащита и са подходящи за монтаж в зидария, бетон, газобетон и преградни стени. Те се предлагат като модели с едно и с две крила, както и като фиксирано остъкление.

Повече информация за други модели, размери, цветове, покрития и цени можете да получите по телефона, използвайки формата ни за запитване или най-добре – заповядайте в офисa ни, където ще получите компетентна консултация на място от нашите специалисти.

*Всички цени са с включен ДДС и не включват монтаж.