Малко известен факт е, че Аказа доставя и монтира системи за контрол на достъпа.

Ето и част от фамилията боларди, както и други бариери и прегради:

Автоматични боларди

Автоматичните боларди се предлагат в три модела. С вградено електромеханично задвижване за средна и във варианта с вградено хидравлично задвижване за висока честота на използване. Изключително висока защита предлага автоматичният болард RI-H с подсилен материал на цилиндъра.

КАТАЛОГ НА СИСТЕМИ ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА

 

 

 

Полуавтоматични боларди

С вграден газов амортисьор полуавтоматичните боларди са подходящи за ниска честота на използване. За инсталирането им не е необходима електрическа връзка. Болардът се спуска с ръчно натискане надолу, докато вграденият газов амортисьор го издига автоматично.

 

Лягащи на земята боларди

При изключително ниска честота на използване от около 2 движения дневно се препоръчват лягащите на земята боларди, които се монтират на земята и могат да се свалят до легнало положение без инструмент. Затвореният цокъл гарантира, че дори и при легнал болард няма да е налице отвор в земята.

Фиксирани боларди

Фиксираните боларди с подова плоча изглеждат идентично на автоматичните и полуавтоматичните боларди. Цилиндрите могат да се демонтират при наличие на повреди. Като базов модел с добро съотношение цена/качество са подходящи фиксираните боларди с анкери. За изключително голяма защита се препоръчват фиксираните боларди RI-FF с усилен материал на цилиндъра и усилено фиксиране към земята.

Боларди от серията High Security

Болардите High Security Line са подходящи за надеждна защита на чувствителни области. Те се предлагат в автоматичен, лягащ на земята и фиксиран модел и са сертифицирани след провеждане на тестове с удар или отговарят на съответните изисквания по отношение на сигурността. Цилиндрите на моделите High Security Line изглеждат идентично на цилиндрите на моделите Security Line.

Роуд блокери

За по-голяма сигурност при входове и изходи с ширина до 6 метра се препоръчва използването на роуд блокери. Те се предлагат във вариантите Road Blocker 500 с височина 500 мм, съответно 1000 мм при Road Blocker 1000. Road Blocker 500 SF е подходящ за монтаж върху готова подова настилка, тъй като не са необходими изкопни работи.

Бариери с повдигащо се рамо

Контролиран вход и изход при ширина до 10 метра осигуряват бариерите с повдигащо се рамо. Те са подходящи при висока честота на ползване и отговарят на високи изисквания по отношение на сигурността.

Преградите с шипове осигуряват контролирано преминаване в едната посока и същевременно предотвратяват преминаването в противоположната посока. Докато вариантът Tyre Killer M е подходящ за средна честота на ползване, вариантът Tyre Killer H се прилага при висока честота.