Какво означава противопожарна врата? Какви врати трябва да са противопожарни? Какви са законовите изисквания за противопожарните врати?

Правилата за строеж уточняват, че в домове над два етажа, всяка врата на обитаема стая, водеща до стълбище, трябва да бъде противопожарна. Изискват се и противопожарни врати между къщата и гаражa/гаражите.

Противопожарните врати са силно защитени, пожароустойчиви и могат да се монтират навсякъде – в дома, в офиса, в цеха, в сервиза, в училище, в спортната зала и в болниците.

Пожарна врата е врата с огнеустойчивост (степен на противопожарна защита) при затваряния, използвана като част от пасивна противопожарна система за намаляване на разпространението на огън и дим между отделни помещения на ксградата и за да се даде възможност безопасен изход навън.

Изработени са от множество слоеве от специално подбрани материали за издръжливост и техники за производство, за да защитят вашия имот от пагубните резултати от пожара. Всички противопожарни врати задължително притежават здрави, силни, сигурни и отлични топлинни свойства, което ги прави идеален избор за посрещане на нуждите на съвременния начин на живот и климатичните промени.

Ние предлагаме противопожарни врати на фирмите Hörmann и СОЛИД55

Пожароустойчиви и димозащитни врати Hörmann
Щетите от дим и пожар могат да имат фатални, застрашаващи живота последици. Надеждното оборудване с пожароустойчиви и димозащитни врати е от голямо значение. Добре, че можете да се доверите на изпитаните и допуснати до експлоатация пожароустойчиви и димозащитни врати на Hörmann. Пожароустойчивите конструкции са тествани съгласно DIN 4102, текущо проверявани за качество от Службата за изпитване на материали Брауншвайг и допуснати от института DIBt.
Пожароустойчивите плъзгащи се врати с димозащита за безопасни маршрути за евакуация са тествани допълнително и съгласно DIN 18095. Те се препоръчват за всички зони с голяма честота на преминаване, където в случай на пожар е необходимо хората да се предпазят от разпространението на опасните за живота димни газове.
Модели: Т30, Т60 и Т90

Виж Каталога

Пожароустойчивите врати SOLID
Пожароустойчивите врати са предназначени да спират разпространението на огъня за определен период от време, в зависимост от преминалите тестове и изпитания. Те са изпитани съгласно Европейската норма EN 1634-1, със становище за допустимост от ГДПБЗН / Главна Дирекция „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО”/ на МВР и отговарят на клас на пожароустойчивост EI2: E-emission: Не пропуска отделящите се при горене газове или пламъци. I-insulation: Изолира незасегнатите помещения от огъня и намаля преноса на топлинна енергия. Ограничават пренасянето на топлина, до максимална температура от 180 ° C, на лицето на врата, която не е в директен контакт с огъня (студеното лице). Опция за обръщане на посоката на отваряне – ляво или дясно. Възможност за двукрила врата.

Дебелина на крилото е 60мм. Крилото и касата изработени от поцинкована стомана, дори и скритите части. Крилото е с пълнеж от пожароустойчива минерална вата, а касата е ъглова с разглобяем праг. Рамката на вратата е направена от 1.5 мм ламарина. Вратата има уплътнение в канал с термонабъбваща лента. Пантите са две, триделни като едната панта е с пружина за самозатваряне (200 000 цикъла като стандарт). Пасивни шипове от страната пантите.

Вратата може да се поръча със следното допълнително оборудване: буфер (устройство за регулиране на скоростта на затваряне), електромагнит за задържане на вратата в отворено положение, вградена проходна врата,антипаник механизъм за проходната врата и заключване.

 

Пожароустойчив обков, черен полиамиден с вкопана, едноезична брава и перчат ключ (с вложка за подмяна на секретен патрон).

Опция за прахово боядисване в различен цвят по RAL, уникален дизайн – декоративен дигитален печат с висока резолюция и с предпазно прозрачно покритие, електромагнит, антипаник лост, антипаник дръжка.

 

Модели: EI60, EI90 и EI120

Попитайте специалистите за повече информация!