Как да изберем ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ?

Изборът на правилните интериорни врати за дома ни, изисква много повече предвидливост и съобразителност, отколкото може да се очаква от нас. Трябва ни и дизайнерски нюх, както и информираност за новите технологии. Не на последно място са и модните тенденции. За съжаление, много често избора ни се свежда до цената и точно за това е много важно внимателно да проучим пазара, преди да поръчаме интериорни врати. Най-добре ще е да се обърнем към специалист по интериорен дизайн, но ако не можем да си позволим такъв, консултантите в АКАЗА, с удоволствие ще ни съдействат.

Ето на какво трябва да обърнем внимание:

Дали вратите ще са за нов апартамент /или такъв след основен ремонт на дома/ или ще сменяме само вратите в жилището си. Ако ще са само вратите – стенните покрития и подовите настилки ще ни ограничат в избора ни. Мебелите в жилището, които не планираме да сменяме също ще ни насочат към правилния избор, за да може после интериорните врати да внесат в дома ни необходимата красота и хармония, освен чисто практическата си функция. Разходите, размерът и материалът винаги са били основните движещи сили на процеса на вземане на решения, но с увеличаването на производителите и конкуренцията между тях през последните години, съотношението качество/цена на една врата става все по-разнообразно, което и доста затруднява правилния ни избор. В Аказа, не предлагат нискокачествени китайски и други врати, защото е невъзможно на такава врата да и се осигури реална гаранция. Не бива да забравяме и факта, че неправилия монтаж на вратата, може да съсипе и най-скъпата врата. Затова в АКАЗА,  работят специалисти, които имат повече от 20 години опит, които непрестанно се усъвършенстват и за които качеството в работата е мисия. Лесно е да се предлага гаранция на една врата, когато се знае, че производителят я е направил точно такава каквато трябва да бъде а специалистите на АКАЗА са я монтирали перфектно!

Какво има в една интериорна врата и кое определя разликите в цените на почти еднакви на вид врати?

Всяка интериорна врата има каса, крило, дръжки, панти и заключващ механизъм /ако има/.

Ако вратата, която избираме е стандартна, това е чудесно, защото ще можем да се вместим в „цена от“.  Но дори три сантимерта нагоре или надолу от предлаганите стандартни размери и цената на интериорната врата може да скочи с повече от 20%, защото производителят ще трябва да промени настройките на машините си и да произведе интериорна врата специално за нашия дом. Трябва да внимаваме и в стандартите на различните производители!

Да започнем от касата на интериорната врата – дали е заоблена, от какъв материал е изработена и какво е покритието, са все важни неща участващи в процеса на вземане на решение.

Още по-сложно става с крилото – тук възможностите са  безкрайни, като цвета е най-малкия ни проблем – трябва да знаем какъв е пълнежа на вратата – дали е плътен или е пчелна пита. Покритието – боя ли да е? Каква е да е боята, дали да не е ПДЧ, дали има фалц, дали има стъкло, или и двете. Лайсните стоят направо страхотно! А с тях колко нови въпроси излизат – какви да са, къде да са, колко лайсни да сложим? Добрите новини са, че на почти всяка врата която изберем, производителят предлага различни дизайни за фалц, скъкло, лайсни и комбинации от тях. Почти всички врати могат да се изработят и с различни цветови поктия, така че да бъде задоволен и най-малкия ни каприз относно дизайна. Логично, с добавянето на екстри към  вратата, расте и нейната цена. Вижте ТУК и ТУК различни модели и покрития.

Разбира се, най-добре ще бъде да харесаме някоя от сериите интериорни врати на конкретен призводител. И после да изберем съответните модели врати за различните помещения според нуждите ни – плъзгащи, стъклени, врати за хол или за спалня, или за друго помещение. ВИЖ КАТАЛОЗИТЕ

Дръжката на вратата също е част от избора ни. Освен, че е най-употребяваната част от врата и се очаква от нея да бъде изключително здрава и износоустойчива, то чисто визуално трябва да подхожда на останалия обков в дома ни. Цените тук са изненадващо различни – започват от малки двуцифрени суми и стигат доста големички трицифрени, но всичко се свежда до избора и възможностите ни. С пантите е най-лесно, макар на тях да се пада най-тежката задача при фунционирането на вратата.

Ако имаме нужда от специална врата, в АКАЗА сме попаднали на правилното място. Тук се предлагат интериорни врати за хора със специални нужди. Тези врати правят живота на тези хора доста по-приятен и удобен, а инвестицията не е голяма. Специалните врати са подходящи както за болници, така и за офиси, търговски и санитарни помещения.

Мога ли да купувам вътрешни врати онлайн?

В днешния свят на онлайн пазаруването и лесната, безпроблемна доставка е много изкушаващо да се купуват всички мебели онлайн и въпреки че доставчиците на вътрешни врати често разполагат с чудесни онлайн брошури и красиви вдъхновяващи изображения, много е важно да ги видим лично преди покупката. Като цяло най-добре е да бъдем предпазливи в такива случаи, макар че въпреки големите ресурси на вдъхновение и интериорни идеи, онлайн продуктовите изображения могат да бъдат доста измамни, особено когато вратите са по-евтини.  След като разгледаме каталозите на красивите интериорни врати от сайта, можем да посетим в някой от офисите на АКАЗА, където ще можем да видим и пипнем повърхностите на вратите и да разгледаме реални модели. Безценна ще бъде за нас и консултацията със специалистите на АКАЗА, защото след като споделим с тях бюджета и претенциите си, те ще могат да ни предложат най-подходящите интериорни врати. А ние ще бъдем много щастливи да имаме наистина качествени и красиви врати в дома си!